teisipäev, mai 22, 2007

doris/belle

DORIS: Hea on see ka, et sa end kättesaadavaks pead.

BELLE: Hea on ikka, miks ei ole. Mõned käivad pargis end labastamas, mõned vabastamas. Mõned käivad loomaaias. Puurid ja piirid on eneses, seetõttu ei näe ma põhjust sinna minna. Käin siin. Ma näen üldse vähe põhjuseid. Tagajärgi on kaks, ei kümme, ei sada korda rohkem.

DORIS: Kinnistes ruumides- vaata alati uste poole- selline on mu mõte. Ustes on kõige enam potensiaali. Uksed on selle tagajärg.

BELLE: Issand, kui naine sa oled. NII naine, aga sa ei huvita mind ikkagi. Jätad nii kohutavalt külmaks. Ma ei vaata su silmi, sest need on tühjad konservipurgid, mille põhjas on viimase sööja kahvli jäljed. Su põsed on nii poolikud...

DORIS: Vastik jälk vanamees! Ma juba mõtlesin, et teiega saab rääkida. Aga te olete enda jaoks kõik nii valmis mõelnud, te ei salli tühikuid. Te ei salli noori hingi, kes siin pargis annavad puudele uue hingamise, kes tiigiveele annavad õrna võbeluse... Kes peaksid vanade meeste kivistunud pilke segamini lööma.

BELLE: Vihasena nii vibalik..Milline sa veel armastajana oled? Tundekoorma all vankuv riidepuu...Keegi peaks teiesuguseid õpetama. Keegi peaks teil näod segamini lööma, et te peaks ise omale koha kätte võitlema. Kui ilu su hülgab, hülgad sina elu. Nii läheb.

DORIS: Teil pole mälu või ei oska te seda piisavalt läbi mäluda...

BELLE: Mitte, et mul naisi poleks olnud... Mitte et ma elu poleks näinud...oi, kus mul on naisi olnud, aga nad, kurjad vaimud, taanduvad ainult ühele nimetajale- pidevusele. Nad kõik, viimseni kõik. Üks neist siivutuist kinkis mulle poja. Tulevane trooonipärija. Tulevane isatapja. Nii pude liha, nii lihav keha. Nüüd sina. Miks sa tahad panna mind ketiga põlluservale seisma. Ja vaia lööd sa, Lilleke, nii hirmsügavale maasse, et ainult mõni reibas kopamees suudaks aidata. Kas ma näen siis põldu. Ei. Ma vahin ketti ja vaia ning seda rada, mis põllu servani ulatub. Ma ei näe kõrrekesi, ma ei näe silmapiiri.

DORIS: Ma mõtlesin, et minu ettepanek on su eluvõimalus.

BELLE: Nii kehv elu pole mul ka olnud!


_________________________________
Õudne sellist saasta leida oma arvutist, aga kell 5 hommikul ajab üles ja paneb mõtlema, et pidi ikka väga viga olema.






Sildid: