neljapäev, oktoober 14, 2004

Tere, kodused!

Meil siin Põhja- Jäämeres vedeleb raudtee. Keegi on ta üles korjanud ja siia toonud ning lasknud jäätuda. Suviti trööpavad kalad sellel. Eriti soomust mööda on see tursale, kusjuures tursa silmad on rööbaste lugemisest pisut turses. Vanema kooli kalad on leidnud omale ka autokumme, mida nad hüljestele jaaniõhtul põletamiseks pakuvad. Linnud siin enam ei ela. Linnulaulu peate ise laulma. Ma siiski võtsin osad rabakanad kaasa. Toppisin nad vatti täis, et üleminek oleks eriti pehme. Õhtuti käime lindudega kaljujooniseid uurimas. Kunagi kirenud kana vaieldamatu lemmik on pika kaelaga jäme luik, kellele joonistaja on unustanud nokamütsi teha. Lindude varjatud huumor. Paarist topisest olen lendajad ka teinud, kui ise olen Kuu pealt alla kukkunud.

P. S. Pühapäeviti on külmunud raudtee vanadele kaladele tasuta!
P. S. S. Hüljeste panipaigad pole kummist, niiet ärge rohkem kumme saatke.

Nastja ja rabakanad


teisipäev, oktoober 12, 2004

Tiiger

Liiga palju on servereid, mida kunagi ei leita ning andmed nende olemasolust on ülemalt fantaasiarikkad. Ma mängisin eile lastele tiigrit, kes sõi kuninga ära. Kõht valutas veel pool õhtut, kuigi publik plaksutas juba enne söömist.

Kolmanda maailma kleidid,
vaagen munadega peas.

pühapäev, oktoober 10, 2004

Noored naised (1972)

Kui oli aasta 1972, siis neiud läksid 32. Kutsekeskkooli ja õppisid maalriks. Unistasid saada 6. kategooriat ja individuaalelamut, kuhu kaksikuid sünnitada. Kehvad pahteldajad ei meeldinud üldse. Öökapil oli rida glam-rock vuntse ning valida nende vahel osati ikka. Kui kaader seisis, siis juleti öelda, et tegelikult tahaks ikka väga neegrit näha.

Islandil on siiani iga teine inimene kirjanik.
Iga teine inimene on ilmselt naine ka.

mul jäi eile saatmata sõnum-
ma olen su hambapasta.
käisin loode- eestis, kus on seadsed kohad kui tralli ja kirsa ja mehe. viskasin kirsa ja sain mehe ning tegin tralli. leidsin selle kiriku ka üles, kus ukse alt algab meri.
mobiilil oli päikeseloojang.
suur- pakri on väike pakrist väiksem.
rukkilillesaared.
paldiski seisis sunnitööliste luudel,
raudristide vahel hoiti naftat.
kafka ostis lafkalt sooja piima.